Відділом організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС 19 грудня 2023 року проведено науковий квест з питань гендерної рівності серед здобувачів вищої освіти за участю працівників відділення психологічного забезпечення ВКЗ - Оксани Тріско та Карини Франкевич, відділення загальноосвітньої підготовки - Юлії Кошевої, Андрія Сіори,  Людмили Рудченко та відділення навчально-методичної роботи та організації ліцензування навчального відділу КЛК ХНУВС - Оксани Савченко, Олени Усенко та Олександри Лапіної.

Мета цього заходу - розширення і поглиблення знань з теорії гендеру та гендерної рівності, виховання засад ґендерної рівності та поваги до прав і свобод кожної статі. Учасники квесту відвідали шість станцій, де виконали завдання на ерудицію, знання з гендерної тематики, з’ясували стереотипи, які існують стосовно жіночої та чоловічої статі, проаналізували події та суспільні явища з гендерної точки зору, використовуючи терміни, які формують правильне розуміння сутності моральних норм та настанов, склали вірші, використовуючи гендерну термінологію, удосконалили вміння спостерігати, узагальнювати, самостійно робити висновки.

В результаті участі у гендерному квесті здобувачі вищої освіти розширили розуміння, що вони є рівноправними у можливостях самореалізації, самовираження, самоствердження, виконання різних соціальних ролей, незважаючи на різні фізіологічні, психологічні та індивідуальні особливості. Під час заходу учасники  творчо та активно працювали, обмінювалися досвідом.

Перше місце посіла команда «Гелікоптер» (Лук`яненко Дар’я, ТПМдбср-20-1, Пранюк Артем, ТМдбср-21-2, Токар Максим,ТМдбср-21-1).

Друге місце посіла команда «Україна понад усе!» (Пушкарьов Богдан, Пдср-23-1б, Самойленко Олександра,ТПМдбср-20-1, Мамай Ярослав, Пдср-21-1б.

Третє місце посіла команда «Крила» (Бедокуров Глеб, Пдср-23-1б, Розенберг Павло, Пдср-21-1б, Кравченко Володимир,ТПМдбср-20-1).

Урочисте нагородження учасників наукового квесту провели відповідальна з гендерних питань КЛК ХНУВС Юлія Рудь та представник курсантсько-студентського самоврядування Іван Нічипорук. Проведений захід подарував усім – і учасникам, і працівникам навчального відділу КЛК ХНУВС гарний настрій і позитивні емоції, тому наприкінці, під яскравою новорічною ялинкою, під час спільного фото, всі разом склали поетичне привітання з нагоди прийдешніх різдвяно-новорічних свят.

Знайте хлопці та дівчата,  Новий рік - чарівне свято!
У хвилину, у останню, Щедро всі здійснить бажання:
Всім енергії єднання, Миру, щастя і кохання.
Пам'ятайте, що гендерна рівність
у стосунках - найвища цінність!