30 листопада 2023 року головою циклової комісії аеронавігації, спеціалістом вищої категорії, викладачем-методистом Світланою Дроздовою КЛК ХНУВС організовано та проведено науковий семінар за темою «Небезпечні явища погоди в холодну пору року та польоти вертольотів» для здобувачів вищої освіти спеціальності 272 «Авіаційний транспорт», освітньо-професійна програма «Аеронавігація».

З вітальним словом до здобувачів вищої освіти звернулись Сергій Владов, кандидат технічних наук, начальник відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС, та Юлія Рудь, кандидат економічних наук, старший науковий співробітник відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС. Вони привітали учасників наукового семінару з відкриттям та наголосили на тому, що дослідження небезпечних явищ погоди є невід’ємною частиною організації і забезпечення польотів вертольотів.

Світлана Дроздова доповіла щодо актуальності дослідження небезпечних явищ погоди в холодну пору року та їх впливу на польоти вертольотів. Зазначила, що кожен конкретний тип вертольоту має свої власні обмеження та рекомендації, які пов’язані з польотами в умовах холодної погоди. Виробники вертольотів і авіаційні організації встановлюють конкретні вимоги та обмеження для безпечних польотів в різних погодних умовах.

Виступили 18 здобувачів вищої освіти навчальної групи Пдср-21-1б спеціальності 272 «Авіаційний транспорт», освітньо-професійна програма «Аеронавігація», з доповідями за тематикою наукового семінару. Загалом, тема наукового семінару «Небезпечні явища погоди в холодну пору року та польоти вертольотів» визвала жваву дискусію серед здобувачів вищої освіти.