30.11.2023 р. в аудиторії № 518 відбувся науковий семінар на тему: «Переваги та застосування BLDC-електродвигунів». Захід організований та проведений викладачем Циклової комісії авіаційного і радіоелектронного обладнання Волканіним Є.Є. У заході брали участь здобувачі вищої освіти другого курсу спеціальності 173 «Авіоніка» (група АВдмс-23-1б).

З привітальним словом виступила старша наукова співробітниця відділу організації наукової роботи та гендерних питань Юлія Рудь. Вітаючи усіх учасників семінару, вона відзначила актуальність теми, адже сьогодні складно знайти галузь техніки, де б не використовувались електродвигуни та електропривод.

Здобувачі вищої освіти групи АВдмс-23-1б (освітній рівень  «бакалавр») підготували презентації та виступили з доповідями на зазначені теми:

  • «Галузі використання BLDS-електродвигунів» (доповідач Майгур Олексій);
  • «Переваги вентильних електромашин в порівнянні з традиційними конструкціями» (доповідач Рава Максим);
  • «Принцип роботи та конструкція PMSM-електродвигуна» (доповідач Протопопов Кирило);
  • «Принцип роботи і конструкція BLDC-електродвигуна» (доповідач Яновський Владислав);
  • «Інженерні рішення для керування безщітковими двигунами» (доповідач Ажибулатов Владислав);
  • «ESC модуль БПЛА» (доповідач Борисенков Денис).

Доповідачі продемонстрували глибокі теоретичні знання в електромеханіці, вміння створювати презентації та публічно виступати і доносити свою думку аудиторії. Після кожної доповіді проходило дискусійне обговорення технічних нюансів реалізації електромеханічних систем.

Усі учасники семінару показали високий науково-технічний рівень.