2 листопада 2023 року викладачем циклової комісії аеронавігації, спеціалістом вищої категорії Володимиром Журідом, командиром повітряного судна – пілотом-інструктором I авіаційної ланки на вертольотах Мі-2 та Airbus Helicopters Н-125 авіаційного загону навчально-тренувального центру з підготовки авіаційного персоналу КЛК ХНУВС Рубаником Ю.Б., для здобувачів освітньої програми «Аеронавігація», було проведене бінарне заняття з навчальної дисципліни «Радіонавігація» за темою: «Вертольотоводіння з використанням АРК». 

Під час бінарного заняття Юрій Рубаник разом із здобувачами освіти розглянули теоретичну та практичну навігацію повітряних суден, можливості сучасних навігаційних засобів і систем при забезпеченні точного і безпечного вертольотоводіння. Здобувачі освіти ознайомилися з особливостями користування документами аеронавігаційної інформації та проводили необхідні штурманські розрахунки. Рубаник Ю.Б. розповів здобувачам освіти із власного досвіду про необхідність високого рівня теоретичної підготовки перед виконанням польотів. Журід В.І. продемонстрував практичне використання авіаційного обладнання для розрахунків навігаційних елементів польоту та визначення вітру в польоті.
Наприкінці заняття доповідач відповів на численні запитання здобувачів освіти про проходження льотної практики та перспективи освоєння сучасних вертольотів.