27 жовтня 2023 року, у День української писемності та мови, Кременчуцький льотний коледж Харківського національного університету  внутрішніх справ разом з усією українською  спільнотою  писав Всеукраїнський радіодиктант національної єдності - 2023.

Захід організувала та провела викладачка філологічних дисциплін Віра Сіора за участю завідувачки бібліотеки Ніни Попової. Чудова атмосфера панувала у бібліотеці коледжу, адже не лише викладачі, бібліотекарі та здобувачі освіти мали за честь писати Радіодиктант, а й працівники різних відділів коледжу:  начальник навчального відділу Алла Білик, завідувачка відділення загальноосвітньої підготовки Юлія Кошева, завідувачка відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення Оксана Тріско та фахівець відділення психологічного забезпечення Карина Франкевич, начальник відділу соціально-гуманітарної, виховної та профорієнтаційної роботи Руслана Бабіна разом з працівниками відділу, викладачка математики Марина Пузир і просто – всі бажаючі згуртуватися у воєнних умовах, продемонструвати силу та міць української нації!

Перед початком диктанту організаторка заходу Віра  Сіора привітала усіх присутніх зі святом, розповіла його історію, цікаві біографічні факти про Нестора Літописця, на честь якого було встановлено це свято. Викладачка  наголосила на важливості участі у заході, написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови.

Написавши Радіодиктант, учасники поділилися враженнями, адже були переповнені яскравими та щирими емоціями від назви («Дороги України»), самого тексту і сенсу кожного написаного слова!

Безмежно вдячні усім, хто в рідних стінах коледжу долучився до ще однієї неймовірної традиції української нації, надважливої місії – пропагувати українське, адже ми справді маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу!!!