З нагоди річниці початку повномасштабної збройної агресії росії проти України 30 січня 2023 року в Кременчуцькому льотному коледжі ХНУВС у форматах онлайн та офлайн було проведено засідання наукового гуртка курсантів і студентів «Мовні засоби опису наукової інформації – важлива складова професійної підготовки» на тему «Перші дні захисту суверенітету України. Місто-герой Чернігів. Перегляд та обговорення документального фільму «Битва за Чернігів» (режисер Андрій Тіток)».

До заходу долучилися курсанти навчальної групи Пдрс-19-1б, курсант навчальної групи Пдср-21-1б Павло Розенберг, курсанти навчальної групи ТМдмс-21-1б Владислав Тарасенко, Євген Куренний, курсантка навчальної групи ТПМдбср-19-1 Євгенія Череп, курсантки навчальної групи ТПМдбср-21-1 Анастасія Бондаренко, Валерія Зіненко та студентка навчальної групи ООТдбср-21-1 Марія Хоменко.

Після відбою повітряної тривоги, попри відсутність світла, інтернету – ніщо не завадило здобувачам освіти на чолі з керівницею Оксаною Савченко переглянути документальний фільм і провести його обговорення. Члени гуртка поділились власними думками щодо побаченого і почутого під час перегляду фільму, демонструючи високий рівень обізнаності із зазначеної теми. Здобувачі освіти брали активну участь у засіданні наукового гуртка та виявили свідому громадянську позицію.