13 лютого 2023 року професором навчального відділу, викладачем-методистом циклової комісії Аеронавігації Володимиром Тягнієм спільно з пілотом-інструктором, заступником начальника відділу сертифікації та контролю за безпекою польотів Миколою Турчином для здобувачів освітньої програми «Технічне обслуговування повітряних суден і двигунів», навчальні групи ТМдбср-20-1,2  було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Динаміка польотів».

В ході заняття Микола Турчин розкрив фізичну сутність режиму горизонтального польоту вертольоту, особливості його виконання та надав аналіз діапазону швидкостей і висот виконання вертольотом горизонтального польоту. Розкрив поняття: мінімальна швидкість; економічна швидкість; максимальна швидкість горизонтального польоту і вплив на нього: польотної маси вертольоту, атмосферних умов (тиску, температури, вітру, турбулентності атмосфери), режиму роботи двигунів і оборотів НГ.

Розкрили поняття і особливості виконання першого і другого режимів усталеного горизонтального польоту вертольоту: при витримуванні горизонтального польоту; зменшенні швидкості в горизонтальному польоті; сталому горизонтальному польоті.

Крім цього Микола Турчин розкрив фізичну сутність складних та аварійних ситуацій, що можуть виникнути в польоті вертольоту, а саме при перевищенні максимально допустимої швидкості польоту та перенавантаженні несучого гвинта і довів заходи щодо їх запобігання.