19 лютого 2020 року відбулося лекційне заняття викладача вищої категорії, викладача-методиста циклової комісії загальноекономічних дисциплін Старчик Наталії Валентинівні для курсантів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст», галузі знань 27 «Транспорт» спеціальності 272 «Авіаційний транспорт» спеціалізації «Льотна експлуатація повітряних суден» (гр. Пдср-17-1) з навчальної дисципліни «Економічна теорія» за темою «Теорія ринкових структур:ринок продукту». На лекційному заняті були розглянуті наступні питання:
1. Ринок досконалої конкуренції;
2. Недосконала конкуренція.
Мета лекції: розглянути види ринкових структур та їх вплив на поведінку виробника, його цінову політику, вибір обсягу виробництва. Заняття проводилося за планом відповідно до програми навчальної дисципліни. Викладач вміло здійснив актуалізацію опорних знань курсантів і логічний перехід до теми лекції, доступно пояснив її важливість для господарюючого суб’єкту, для майбутніх фахівців, посилення їх аналітичного мислення. Викладач підкреслив, що інтелектуальний капітал в умовах майбутнього постіндустріального інформаційного капіталізму стає найважливішим, не може бути вилучений, потребує використання в інтересах українського суспільства. На лекції була забезпечена цілісність і логічна послідовність викладання матеріалу, застосовувалися активні методи навчання: (інтелектуальна розминка), дослідження (розв’язання ситуаційної задачі – метод аналізу).
Головна особливість проведення лекції – підкріплення теоретичного матеріалу сучасними практичними прикладами, в тому числі з літакобудування та цивільної авіації. Це покращило взаємозв’язок викладача з аудиторією, підвищило мотивацію пізнавальної діяльності, зацікавленість курсантів, які висловлювали свій погляд на проблемні питання. Під час заняття викладач використовував мультимедійний проектор, ноутбук для демонстрації презентації з теми, планшет кабінету економічної теорії, навчальний посібник з мікроекономіки, роздатковий матеріал, що забезпечило наочність і сприяло якості засвоєння лекційного матеріалу. Заняття було проведено на високому науково-методичному рівні із залученням сучасних технічних засобів і заслуговує на позитивні відгуки.