18 лютого 2020 року відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Електричні машини та апарати» серед курсантів четвертого курсу спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» відділення Авіаційного транспорту, електроенергетики і управління Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ. Відкрив олімпіаду заступник директора коледжу з навчальної роботи, к.т.н. Шмельов Юрій Миколайович, який у своїй промові привітав учасників олімпіади, згадав славетну історію Кременчуцького льотного коледжу, побажав успіхів у навчанні та в подальшому професійному зростанні.

Олімпіаду організував та провів викладач циклової комісії авіаційного і радіоелектронного обладнання, к.т.н., спеціаліст вищої категорії, Волканін Євген, який зазначив «Електричні машини та апарати це головні елементи будь якого електричного устаткування, будь то виробництво, побут, електроенергетика, повітряний, залізничний чи автомобільний транспорт. Тому для випускників спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» для професійного зростання необхідні знання теорії та розуміння фізичної суті електромагнітних, механічних, теплових процесів що протікають в електричних машинах та апаратах.

Роботи учасників олімпіади перевіряло високопрофесійне журі, у складі якого були викладачі циклової комісії авіаційного і радіоелектронного обладнання Альона Хебда, Михайло Петулько, Юрій Гаврилюк, які відзначили високий рівень підготовки курсантів.

Переможцями І етапу  Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Електричні машини та апарати»:

1 місце — Рибченко Данило Віталійович, курсант навчальної групи ТЕдбср-18-1б;

2 місце — Яцина Єлізавета Ігорівна, курсантка навчальної групи ТЕдбср-18-1б;

3 місце — Ненич Володимир Богданович, курсант навчальної групи ТЕдбср-18-1б.

Щиро вдячні учасникам І етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Електричні машини та апарати» і вітаємо переможців. Бажаємо успіхів, творчої наснаги та нових перемог у ІІ етапі олімпіади.