У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися урочистості, приурочені до Міжнародного дня цивільної авіації.

В Україні тисячі людей працюють у сфері цивільних авіаперевезень, авіабудуванні, займаються науковими розробками в галузі безпеки польотів, навчають майбутніх пілотів у навчальних закладах. Це професійне свято технічних працівників, які обслуговують і ремонтують літаки, гелікоптери та авіаційну техніку, авіаторів, які працюють в сільському господарстві, вантажних перевезеннях, беруть участь у рятувальних і пошукових заходах, працівників аеропортів та аеродромів. Усі ці професії можна здобути у Кременчуцькому льотному коледжі ХНУВС.

На урочисті заходи було запрошено багато гостей – ветеранів, пілотів, працівників, курсантів і студентів коледжу.

Відкрив урочистості директор коледжу Руслан Яковлєв. Він привітав присутніх зі святом та зазначив, що вже сьогодні семеро випускників коледжу, які отримали свідоцтво пілота, працюють у Національній поліції, виконують поставлені завдання на гелікоптері Аirbus-145 і це тільки початок.

Заступник міського голови м. Кременчук Дмитро Кравченко привітав присутніх зі святом: «Я пишаюся нашим навчальним закладом, який готує висококласних фахівців. Впевнений, що саме пілоти – випускники Кременчуцького льотного коледжу посадять перші вертольоти на вертолітний майданчик, що будується на базі лікарні інтенсивної терапії Кременчука».

Грамотами і подяками були нагороджені ветерани та працівники аеродромної служби. Ветерани коледжу привітали курсантів із правильним вибором професії та побажали гідно продовжити їхню справу.

Завершились урочистості святковим концертом.

КЛК ХНУВС