Команда Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС, до якої увійшли курсанти Максим Сокур, Вікторія Гиренко, Дмитро Ходін, Юлія Калітієвська, стала учасницею гендерного квесту проєкту «Через рівність та порозуміння до захисту та безпеки», який відбувся у режимі онлайн на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Команда коледжу показала високі результати роботи, а також здобула не одну нагороду. Із загальною сумою балів у трьох конкурсних напрямках квесту (відео-есе, підготовка презентації та виступ, онлайн-тестування) команда посіла ІІІ призове місце, а також стала фаворитом у номінація від голови Інформаційно-консультаційного жіночого центру Олени Суслової у номінації «За підкорення всіх 4 стихій» та менеджерки комунікації Центру гендерної культури Дарії Велигодської за використання фемінітивної лексики у відео-есе.

До участі у проєкті команду коледжу готували: відповідальна з гендерних питань, начальниця наукового відділу, кандидатка економічних наук Марина Петченко, співробітниця наукового відділу Наталія Довбиш. За сприянням директора коледжу Руслана Яковлєва також були запрошені: пілоти авіакомпаній – Юлія Слободянюк, Юрій Губрія; поліцейські батальйону патрульної поліції у м. Кременчук – Віталій Соломас, Тетяна Яковенко; в/ч А2602 Восьмої льотної комендатури Повітряного командування Захід – Олеся Баженова, Андрій Васильєв. Підготовка проходила за технічної підтримки відділення комунікації Вікторії Балкової, Ігоря Кіма та Тараса Засядько.

Команди-переможці гендерного квесту нагороджені подарунками від КМЄС, відділу моніторингу питань гендерної рівності та координації протидії домашньому насильству Управління дотримання прав людини Національної поліції України.