Начальниця наукового відділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ кандидатка економічних наук Марина Петченко взяла участь у дводенному онлайн-навчанні на тему «Безпечні громадські простори: гендерні аспекти». Захід був організований в рамках впровадження ініціативи «Врахування гендерних аспектів у сфері безпеки в Івано-Франківську», що отримала фінансову підтримку стипендіальної програми проєкту ЄС «Регіональний механізм підтримки громадянського суспільства країн Східного партнерства».

Тренерками виступили: експертка із залучення грантових коштів, грант менеджер Уляна Сидор; експертки з гендерних питань, що мають багаторічний досвід співпраці з органами місцевого самоврядування та реалізації спільних гендерно-чутливих проєктів, в тому числі в сфері безпеки приміщень та зовнішнього простору Наталія Тарасенко та Oлена Остапчук.

Під час онлайн-навчання були розкриті питання знанням та інформації про безпеку у громадських просторах (парки, сквери, вулиці тощо) та в приміщеннях, які все ще є громадськими місцями з урахуванням гендерного підходу.

Набуті знання будуть використані Мариною Петченко в науково-дослідній роботі наукового відділу.

КЛК ХНУВС