Інспектор наукового відділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Довбиш дистанційно пройшла онлайн-курс на тему «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти». Цей курс підготовленийи Міністерством освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та українського громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus в рамках створення національної системи протидії та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти.

Спікерами курсу виступили: Микола Кулеба – Уповноважений Президента України з прав дитини; Анастасія Дьякова – національний експерт із захисту дітей від насильства Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини; Дмитро Щебетюк – засновник ініціативи «Доступно. UA».

В процесі проходження онлайн-курсу набуті загальні та фахові компетентності: здатність співпрацювати з іншими людьми; вміння конструктивно керувати емоціями; оцінювати ризики; приймати рішення; розв’язувати проблеми; знання і розуміння сучасних тенденцій розвитку освіти; критичне та системне мислення; здатність логічно обґрунтовувати позицію; ініціативність; інформаційно-комунікаційна; емоційно-етична компетентність. За успішно складений іспит учасниця курсу отримала сертифікат.

Отримані знання будуть використані у діяльності наукового відділу.