24 січня 2020 року в Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся науковий семінар на тему «Безпека польотів» для педагогічного складу та працівників аеродрому. Семінар проводив кандидат технічних наук, професор Михайло Федорович Давиденко. У своєму виступі М.Ф.Давиденко виділив два основних акценти: перший – безпека польотів, ризики і частота ймовірних аварій на прикладі останніх подій (авіакатастрофа Boeing 737 під Тегераном); другий – побажання по якості підготовки пілотів КЛК ХНУВС.

В контексті авіаційних подій Давиденко Михайло Федорович наголошував  на  важливості їх класифікації, процедуру організації розслідування катастроф, про авіацію, як найбільш безпечний вид транспорту, а також про роль держави в діяльності цивільної авіації.

Михайло Федорович Давиденко зауважив, що спеціальності льотно-технічної підготовки є престижними  професіями в сьогоденні та майбутньому. На основі своїх наукових спостережень професор висловив власні пропозиції щодо покращення якості підготовки пілотів спрямовані на процес виховання  і формування у курсантів функціональну надійність та емоційну стійкість.