Викладачем циклової комісії філологічних дисциплін Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС Наталією Коверсун за участі кременчуцького літератора, журналіста, члена літературного об’єднання «Славутич», літературно-мистецького об’єднання «Оріана» та поетичного клубу «Цвіт калини» Валерія Голуба для студентів другого курсу було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Українська література» за темою «Література рідного краю» на платформі Zoom.

Мета уроків літературного краєзнавства – осягнення здобувачами освіти глибинної сутності спадщини митців свого краю, духу земляків, реалій дійсності, сприйняття їхнього художнього набутку, плекання почуття гордості за творчих людей, славних краян.

Студенти познайомилися з життєвим шляхом літератора-земляка, його творчістю, в яку вкладено велику любов до рідного краю. Твори Валерія Голуба надихають на оптимізм та віру в красу.

Наприкінці заняття Валерій Григорович відповів на численні запитання студентів і зазначив: «Ми – українці! Бережімо рідну землю, українську мову, високо несімо національну гідність! Бо немає кращої землі, ніж Україна, і їй наша найсвятіша любов».

КЛК ХНУВС