28 квітня - День охорони праці

Відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/2006, в Україні щорічно 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. У 2021 році, за рекомендацією Міжнародної організації праці, Всесвітній день охорони праці відзначається під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

З охороною праці пов'язані практично всі напрямки трудової діяльності людини: безпека та умови праці, оплата праці (у т.ч. лікарняних, відряджень т.п.), надання пільг і компенсацій, реалізація прав і виконання посадових обов'язків працівниками та інш. Основна мета охорони праці полягає у підвищенні уваги суспільства до питань безпеки праці, а також реалізації заходів, спрямованих на збереження життя і здоров’я людини під час трудової діяльності, профілактика професійних захворювань, травматизму і аварій на виробництві.

У даний період з метою дотримання безпечних умов праці під час пандемії короновірусу та посилення карантинного режиму у Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ проводяться відповідні протиепідемічні заходи.

Пандемія впливає майже на всі аспекти сфери трудової діяльності, створює небезпеку передачі інфекції на робочих місцях, змінює сталення людей до питань безпеки і гігієни праці. На даний час всі підприємства переходять до нових форм організації роботи, дистанційного навчання, обробки та передачі інформації тощо. Пріоритетними завданнями сьогодення є зміцнення національних систем безпеки та здоров'я на роботі, оптимізації трудового процесу, накопичення досвіду з отриманих уроків для подолання кризових ситуацій у майбутньому.   

                                                                                     Адміністрація коледжу