Представники Харківського національного університету внутрішніх справ та його відокремлених структурних підрозділів – Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу – на чолі з ректором, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком взяли онлайн-участь у презентації «Методичних рекомендацій з інтеграції ґендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України». Захід був проведений за ініціативи Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики Катерини Левченко та за участі представництва ООН Жінки в Україні. 

У своєму виступі ректор університету розповів про заходи, проведені в університеті щодо імплементації ґендерного підходу та про перспективи подальшого розвитку.

Мета заходу – ознайомити учасників з «Методичними рекомендаціями та спеціальними темами з інтеграції ґендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України», а також методологією проведення оцінки потреб закладів вищої освіти сектору безпеки і оборони України щодо врахування ґендерного компоненту.

Розглянуті питання були актуальними та дискусійними.

ВЗГ ХНУВС