Начальник відділу міжнародних зв'язків та міжвузівської роботи Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ Рустам Абрашитов пройшов онлайн-курс підвищення кваліфікації «Креативне мислення».

Креативне мислення – про те, як думати творчо, шукати оригінальні підходи до різних ситуацій, створювати нові ідеї, що мають цінність. Ця якість – мислити творчо – притаманна кожній людині від народження. Креативне мислення часто ще називають out-of-the-boxthinking, тобто мислення поза шаблонами. Подолання стереотипів і вихід за межі – лише один з аспектів креативності, інші не менш важливі – вміння експериментувати і змішувати, формувати нові паттерни, оперувати складністю. Експерти Світового економічного форуму в Давосі включили креативне мислення у топ-5 компетенцій найближчого десятиліття.

В онлайн-курсі «Креативне мислення» розглядалися погляд на власне життя з позиції режисера, мистецтво ставити питання, робота з обмеженнями та спостереженнями за паттернами оточення, рефлексія за досвідом, креативність і психологія оптимального переживання тощо. Особлива увага приділялася питанням як навчитися жити зі складністю та знайти у ній синергію креативності, що таке спостереження, усвідомлення та парадокс.

Після успішного завершення навчання начальник відділу міжнародних зв'язків та міжвузівської роботи отримав сертифікат. Набуті знання будуть використані в подальшій роботі.

КЛК ХНУВС