У Кременчуцькому льотному коледжі ХНУВС відбулося засідання круглого столу «Сила мовленого слова», в якому взяли участь курсанти, члени наукового мовознавчого гуртка «Майстерність ділової комунікації».

Викладачка циклової комісії філологічних дисциплін Валентини Гардаш, звертаючись до присутніх, наголосила, що без слова не існує людини, а вимовлене слово – це зброя, якою можна поранити, а можна й подарувати крила. Слова – це реалізація наших думок.

Курсанти виступили із доповідями, в яких розповіли про захоплюючі факти про українську мову; про найдавніші писемні джерела. Обговорювали силу слова в поезії Ліни Костенко, цитували уривки та афористичні вислови, які це підтверджували. Цікавими були й поради щодо того, як підвищувати культуру свого мовлення, працювати над чистотою і грамотністю. Дослідили український правопис 2019 року. Порушувалися й теми про онлайн-ресурси для вивчення української мови, як правильно  використовувати соціальні мережі та онлайн-платформи, як легко щоденно поповнювати свій словниковий запас.

Начальниця наукового відділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ кандидатка економічних наук Марина Петченко зазначила, що участь у наукових заходах допомагає молоді розвивати творчу уяву, інтелектуальні здібності, підвищувати свою обізнаність і грамотність.