У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ на цикловій комісії філологічних дисциплін був проведений І етап І Mіжнародного (VII Всеукраїнського, XVII Всекримського) фестивалю-конкурсу учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці. Фестиваль-конкурс провела голова циклової комісії Оксана Савченко.

Відкриваючи захід, ведуча запросила учасників, викладачів, гостей поринути в атмосферу творчої спадщини Лесі Українки, ліричності її поетичного доробку, інтелекту поетеси, філософічності мудреця, історичної місії доньки Прометея. Леся Українка — свідома громадянка-українка — борець за свій народ — трибун українського народу.

25 лютого 2021 року ми вшановуємо Ларису Петрівну Косач. Цьогоріч відзначаємо ювілей — 150 років від дня народження. З цієї нагоди та враховуючи зацікавленість значної кількості учасників нашої держави та  представників міжнародної спільноти зокрема, фестиваль-конкурс отримав статус Міжнародного.

Присутнім запропонували переглянути документальний фільм «Леся Українка» режисера-постановника Богдана Голені. Студенти,  курсанти, викладачі та гості долучилися до високої поезії Лесі Українки, яка дає наснагу до життя, приносить естетичне задоволення.

З вітальним словом до учасників звернулася начальниця наукового відділу кандидат економічних наук Марина Петченко, яка наголосила на важливості збереження життєвої та творчої спадщини Лесі Українки, побажала учасникам фестивалю-конкурсу отримати естетичне задоволення від долучення до слова дочки Прометея, зберегти найцінніше, що є у творчому доробку Лесі Українки, та передати у спадок прийдешнім поколінням і, звичайно ж, перемоги.

Голова циклової комісії Оксана Савченко розповіла про Марію Фішер-Слиж, чиє ім’я носить фестиваль-конкурс, надала історичну довідку щодо його проведення, назвала номінації, в яких беруть участь студенти та курсанти І-ІІ курсів КЛК ХНУВС. Серед них: «Декламація», «Твір», «Малюнок». Учасники фестивалю-конкурсу активно долучилися до участі у зазначених номінаціях.

Усі роботи будуть надіслані організаторам фестивалю-конкурсу до обласного центру — м. Полтава, переглянуті й оцінені.