Викладачі циклової комісії філологічних дисциплін Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ, начальниця наукового відділу, кандидатка економічних наук Марина Петченко та інспектор наукового відділу Наталія Довбиш взяли участь у роботі круглого столу на тему «Застосування інтерактивних методів навчання на заняттях української мови та літератури».

В умовах національного відродження України і створення національної демократичної держави важливе значення має виховання людей, які мислять самостійно і творчо, які мають можливість критично осмислювати факти і події навколишньої дійсності, які б вносили нові ідеї в усі сфери життя суспільства, були  вільними від конформізму і догматизму.

Захід провела викладач української мови та літератури Світлана Чередник, яка наголосила, що актуальними проблемами в педагогіці сьогодні є пошуково-творче засвоєння знань, розвиваюче навчання, вибір таких методів, засобів і форм навчання, які сприятимуть розвитку мислення здобувачів у процесі організованої взаємодії, співробітництва, партнерства. Інтерактивні методи навчання сприяють тому, що здобувачі освіти опановують усі рівні пізнання, розвивають критичне мислення, рефлексію, уміння розмірковувати, розв'язувати проблеми.

Під час засідання присутні активно ділилися власним досвідом, обговорювали форми, методи, технології інтерактивного навчання, мотивацію до навчання, що є рушійною силою удосконалення особистості.

Набуті знання викладачі використовуватимуть на своїх заняттях.

КЛК ХНУВС