13 листопада 2019 р. викладачем кафедри авіаційного транспорту навчального відділу Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС, кандидатом технічних наук, старшим науковим співробітником, спеціалістом вищої категорії, викладачем-методистом Володимиром ТЯГНІЄМ за участі заступника директора з організації льотної роботи ТОВ «Ейр Таурус» м. Кременчук Юрієм ГЕТЬМАНОМ для курсантів третього курсу освітнього рівня бакалавр ТМдмс-19-1б було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Основи аеродинаміки» за темою «Інтегральні аеродинамічні характеристики: аеродинамічна якість, полярні діаграми І і ІІ роду, їх графічні залежності від кінематичних параметрів та практичне використання».

Курсантам було доведено теоретичні основи розрахунку основних аеродинамічних характеристик і параметрів, особливості побудови графічних залежностей і розкрита сутність та розміщення характерних дільниць на графіках.

Юрій Гетьман розкрив важливість інтегральних аеродинамічних характеристик вертольотів в льотній роботі пілотів і їх практичне використання при підготовці до польотів і їх проведені.

Наприкінці заняття Юрій Гетьман розповів про особливості організації льотної роботи авіаційних підприємств в сучасних умовах в Україні, відповів на запитання курсантів за розглянутою темою.

В ході заняття курсанти отримали додаткову інформацію від фахового авіаційного спеціаліста щодо практичного використання теоретичних знань аеродинаміки при виконанні реальних польотів на вертольотах.