Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

 5 березня 2020 року у стінах  Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС відбулися Шевченківські читання  «Жива душа поезії Шевченка» з нагоди відзначення 206-ї річниці від дня народження видатного українського митця.

Відкрила захід викладач української мови і літератури Коверсун Наталія Анатоліївна,яка зазначила,що поезія Тараса Шевченка є насправді світовим культурним явищем, що надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях.

Виступила також голова циклової комісії української та іноземної мов Савченко Оксана Анатоліївна, яка привітала всіх присутніх та наголосила на важливості проведення цього заходу.

Декламували вірші Т. Г. Шевченка студенти  та курсанти навчальних груп ООТ-дбрс-19-1 і  ТМ –дбср-19-1 Кушка Б.М., Яковець Л.А., Бицюк В.В., Зімачова Д.С. Жаринова А.В., Кириченко К.С., Бардаков А.Ю., Дерев’янко Я.В., Підварчанськи М.М., Кириченко К.О., Остапчук В.А., Олексієнко Е.С.

Усі присутні вкотре змогли відчути величність, відданість Батьківщині та незламну волю Тараса Григоровича Шевченка!