З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання їх творчої праці на базі Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ 18 лютого 2020 року відбулося урочисте відкриття І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» серед курсантів і студентів ІІІ - ІV курсів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» та освітнього ступеня «бакалавр» відділень АТЕУ й економічних спеціальностей та загальноосвітньої підготовки.

Розпочинаючи захід, керівник наукового відділу, кандидат економічних наук Марина Петченко, наголосила на тому, що знання української мови професійного спрямування – це вагомий чинник професійного зросту фахівців,їхня самореалізація у професії. І саме Ви, майбутні спеціалісти, покликані розбудовувати нашу державу та використати свої знання, уміння та навички у професійній сфері. Вона побажала учасникам ґрунтовної роботи, удачі та перемоги у І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова(за професійним спрямуванням)».

Олімпіаду організувала та провела голова циклової комісії української та іноземної мов, викладач української мови та літератури Савченко Оксана Анатоліївна.

Роботи учасників олімпіади перевіряло високопрофесійне журі, у складі якого були голова журі Антоніна Василівна Олефір,завідувач бібліотеки, викладачі української мови,літератури та зарубіжної літератури Валентина Вікторівна Гардаш, Світлана Олексіївна Чередник і Наталія Анатоліївна Коверсун.

Переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова(за професійним спрямуванням):

1. За освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст»:

- І місце –Чікунов Олександр Михайлович, курсант навчальної групи ТЕдбср-16-2(22 бали);

- ІІ місце –Тарасенко Владислав Романович, курсант навчальної групи ТМдбср-17-2(19 балів);

- ІІІ місце – Міщенко Владислава Володимирівна, студентка навчальної групи ООТдбср-17-1(18 балів).

2. За освітнім ступінем «бакалавр»:

- І місце –Лимар Дмитро Олександрович, курсант навчальної групи ТМдмс-19-1б(18,5 бала);

- ІІ місце –Цибульняк Роман Анатолійович, курсант навчальної групи Пдмс-19-1б(16,5 бала);

- ІІІ місце – Близнюк Вікторія Євгеніївна, курсант навчальної групи ТАдмс-19-1б(13,5 бала).

Щиро дякуємо учасникам І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» і вітаємо переможців! Бажаємо успіхів, творчої наснаги та нових перемог!