«Українська мова мирна, як і сам український народ. Вона адекватна закономірностям космічним і настільки самодостатня, що сама у собі окремий космос. Українська мова велика і втручатися в чужі мови не збирається, але й утручанням ззовні відсіч дає рішучу». 6 лютого 2020 року словами сучасного публіциста, літературознавця, прозаїка Олеся Волі відбулося урочисте відкриття  І етапу  Всеукраїнської олімпіади з української мови серед курсантів і студентів ІІ курсу відділення економічних спеціальностей та загальноосвітньої підготовки. Кременчуцького льотного коледжу  Харківського національного університету внутрішніх справ.

   До слів привітання долучилася керівник наукового відділу, кандидат економічних наук Марина Петченко. Вона наголосила на тому, що рідна  мова – це генетичний код нації, який закріплений у традиціях, звичаях, культурі та  історії українського народу. І саме молодь зобов’язана зберегти найцінніший скарб нашого народу, а саме:  плекати, оберігати, шанувати українську мову та вдосконалювати свої знання, уміння, навички з навчальної дисципліни «Українська мова». Вона побажала учасникам результативної, плідної успішної роботи та перемоги у І етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови .

   Олімпіаду організувала та провела голова циклової комісії української та іноземної мов, викладач української мови та літератури  Савченко Оксана Анатоліївна.

   Роботи учасників олімпіади перевіряло високопрофесійне журі, у складі якого були викладачі української мови та літератури Валентина Гардаш і Світлана Чередник,  які відзначили високий рівень мовних знань і мовленнєвої культури курсантів і студентів.

     Переможцями І етапу  Всеукраїнської олімпіади з української мови стали :

1 місце —  Кравчук Олександр Олександрович, курсант навчальної

групи ТЕдбср-18-2;

2 місце — Овчаренко Олександр Віталійович, курсант навчальної

групи ТМдбср-18-2;

3 місце — Білик Катерина Володимира, студентка навчальної групи БОдбср-18-1.

Щиро дякуємо учасникам І етапу  Всеукраїнської олімпіади з української мови   і вітаємо переможців! Бажаємо успіхів, творчої наснаги та нових перемог!

Честь Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ на ІІ(обласному) етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови захищатиме курсант навчальної групи ТЕдбср-18-2 Кравчук Олександр Олександрович. Отже, бажаємо учаснику високих результатів, цікавих знахідок, яскравих емоцій і вражень, перебуваючи у стінах Лубенського медичного коледжу під час проведення ІІ(обласного) етапу!

Голова циклової комісії української та іноземної мов, викладач української мови та літератури                                                Оксана Савченко