7 грудня Україна відмічає  День Катерини Олександрійської. І вже традиційно, в цей день, відзначається Всесвітній день української хустки. Вперше його провели у 2019 році. У цей день ініціативна група з депутаток, громадських діячок, акторок театру та кіно, викладачок та інших жінок вирішили започаткувати Всеукраїнський день української хустки, запрошуючи долучитись до ініціативи популяризації у соціальних мережах невід’ємного елементу традиційного українського жіночого одягу – хустки.

В цей день завжди одягали хустки як символ щасливої жіночої долі. Тож, курсантки, студентки та співробітниці Кременчуцького льотного коледжу приєдналися до акції "ДУХ" - День Української Хустки. Ми цінуємо і поважаємо свою історію. Продовжуємо  традиції українського роду і залюбки приєдналися до цієї акції. Головною метою даного проєкту є демонстрування зв’язку поколінь українських жінок. Ця подія покликана об'єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою зберігати та відновлювати українські традиції.

Сьогодні кожна бажаюча представниця прекрасної половини Кременчуцького льотного коледжу, прикрасила себе автентичним аксесуаром та продемонструвала багатовікову красу української жінки.