Міжнародні наукові інтернет-конференції


Презентація про міжнародну діяльність у науковій сфері ХНУВС


Шановні колеги!

Запрошуємо прийняти участь у практико-орієнтованому вебінарі «Особливості участі у конкурсах програми Цифрова Європа», який буде проходити в режимі онлайн у форматі ZOOM  конференції 9 квітня 2024 з 16.00 до 17.30.

Організатори та співорганізатори заходу:

  • ГО “Агенція Європейських Інновацій” (ГО “АЄІ”) 
  • Офіс з розвитку підприємництва та експорту, Національний контактний пункт програми (НКП) “Цифрова Європа” в Україні

Мета вебінару - надати учасникам інформацію про наявні конкурси програми “Цифрова Європа”, процедури участі у програмі, наявні інструменти допомоги українським організаціям, а також обговорити можливості для залучення додаткових ресурсів з інших програм ЄС для реалізації цифрових інновацій. 


Рамкова програма вебінару:

    1. Вступні слова від організаторів. Інформація про склад учасників вебінару та основні теми, які будуть представлені на вебінарі. 
    2. Цифрові можливості для МСП: як отримати грант у межах програми «Цифрова Європа»
      Спікер: Володимир Перун, консультант відділу інноваційного розвитку та доступу до фінансів, Офіс з розвитку підприємництва та експорту.
      Буде представлено: Місія, цілі та завдання Програми "Цифрова Європа". Завдання НКП у межах Програми. Як здійснювати пошук потенційних партнерів для створення консорціуму для участі у Програмі. Детальний розгляд напрямків Програми та відкритих конкурсів для МСП (понад 10 релевантних конкурсів для представників бізнесу та інших організацій). Рекомендації щодо особливостей участі у конкурсах (підходи, співпраця з органами влади, вимоги Європейського Зеленого Курсу тощо), а також відповіді на типові запитання від МСП під час консультацій щодо Програми. 
  • Формування консорціумів у програмах Горизонт Європа та Цифрова Європа для підтримки цифрових інновацій. 

Спікер: Іван Кульчицький, президент ГО АЄІ, представників від України в комітеті “Digital, Industry and Space”.
Буде представлено: Очікувані тематики у наступному періоді програми Горизонт Європа та рекомендації щодо формування консорціумів за участю організацій різного типу та з різних країн. 


Участь є безкоштовною за умови попередньої реєстрації до 8 квітня 2024 року включно за посиланням

https://forms.gle/6UtmeAaQg8pxhVV87

Зверніть увагу, що якщо Ви не отримали підтвердження про участь через декілька хвилин від заповнення анкети, то це означає, що автоматична відповідь від форми попала у СПАМ папку Вашого поштового клієнта, або Ви ввели невірний email. Тоді краще повторити цю реєстрацію.


Шановні колеги!

Звертаємо Вашу увагу на можливість прийняти участь у Міжнародній науково-практичній конференції під назвою "Поліція та суспільство", організованої Науково-дослідним центром поліції при Університеті Акурейрі (Ісландія). Захід відбудеться 2 та 3 жовтня 2024 року. Більше інформації щодо умов та форми участі у вищезазначеній конференції Ви зможете знайти у доданому файлі.  


Шановні колеги!

Запрошуємо вас на онлайн-круглий стіл про спільну безпекову і оборонну політику ЄС та міжнародну/регіональну безпеку з Стівеном Блокмансом (Senior Fellow, International Centre for Defence and Security (Tallinn) Visiting Professor, College of Europe (Bruges & Natolin), Романом Петровим (Національний університет "Києво-Могилянська Академія"), Керолайн Мозер (Max Planck Institute for Comparative Public Law and International Law, Holder of the Alfred Grosser Chair | Sciences Po) та Маріанно Гладиш (Львівський національний університет імені Івана Франка).
Захід відбудеться 16 квітня 2024 р. о 16:30 за київським часом. 
Для участі у заході просимо зареєструватися до 14 квітня 2024 р. за посиланням https://forms.gle/a2BVDSZNVYUtKytv5 
Посилання на оголошення: https://univd.edu.ua/uk/post/1550

Шановні колеги!

 Пропонуємо до Вашої уваги можливість участі педагогічного та науково-педагогічного складу у онлайн-стажуванні з 22 квітня по 31 травня 2024 року за темою «Нові та інноваційні методи викладання» від Економічного Університету у місті Краків, Польща. Стажування надасть Вам нові теоретичні знання, Ви опануєте новітні унікальні методики, обміняєтеся корисною інформацією із зарубіжними колегами та отримаєте нові наукові зв'язки. Після проходження стажування передбачається отримання сертифіката із зазначенням кількості годин навчання (180 годин). Стажування відбудеться за допомогою платформи Zoom з професійним перекладом на українську мову. Більше інформації щодо умов участі та вартості стажування Ви можете знайти за посиланням: https://elpd.com.ua/online-stazhuvannya-uek-2024/


Seeds of Bravery: Грантова підтримка українським технологічним стартапам 

Фінансований ЄС проект «Seeds of Bravery» (UASEEDs) запускає п'ять нових програм для підтримки українських технологічних стартапів та МСП, які пропонують інноваційні рішення, послуги чи продукти. За допомогою цього конкурсу проект має на меті підтримати інтеграцію інноваційних компаній України в європейські інноваційні екосистеми, а також безперервність їхнього бізнесу та/або розширення їхнього бізнесу на європейські ринки. Конкурс відкритий для компаній, зареєстрованих в Україні, тих, які були переміщені (або зареєстровані) до однієї з держав-членів Європейського Союзу та його заморських країн і територій (OCT) або асоційованих країн Horizon Europe після 24 лютого 2022 року.  Гранти в розмірі від 10 000 євро до 50 000 євро доступні для таких програм:

  • бізнес та інноваційні послуги;
  • інноваційне підприємництво;
  • Deep Tech Incubators;
  • Відбудуй Україну;
  • Розширення та прискорення Deep Tech.

Загальна фінансова підтримка, яку одна компанія може отримати від консорціуму UASEEDs, не може перевищувати 60 000 євро. Кінцевий термін подачі заявок – 25 квітня 2025 року.

Seeds of Bravery – це проект вартістю 20 мільйонів євро, фінансований Європейським Союзом у рамках Європейської ради з інновацій (EIC) для підтримки українських технологічних стартапів шляхом наближення їх до ЄС.

Докладніше https://getonepass.eu/opportunities/uaseed

Сторінка на Facebook українською https://www.facebook.com/seedsofbravery/


Шановні колеги!

WSG University (Бидгощ, Польща) запрошує до участі у Міжнародному цифровому онлайн-форумі, який відбудеться 09.04.24.
 
Ми раді запросити вас та інших зацікавлених дослідників з вашого університету приєднатися до нашої міжнародної події. II Міжнародний цифровий форум відбудеться 9 квітня в Бидгощі та онлайн. Ми будемо раді побачити ваші виступи в Інтернеті або опублікувати ваші статті, звичайно ж, безкоштовно. 
Для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться з нами  [email protected]

Вся необхідна інформація та реєстраційна форма доступні на нашій сторінці:
https://forumcyfrowe.byd.pl/id,19/about-the-event
Реєстраційна форма доступна до 18 березня.
 
Контактна особа - начальник ВМЗ та МР Гладирь Ірина Григорівна тел. +38(099)908 6555

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у навчальному курсі під назвою “Формування інклюзивних та надійних підходів до міжнародної безпеки”, який буде організований Женевським центром безпекової політики з 07 жовтня 2024 року по 28 травня 2025 року.

У разі виникнення запитань звертайтесь до ВМЗтаМР  <[email protected]>, контактна особа - начальник відділу Гладирь Ірина Григорівна (099 908 6555).

The Geneva Centre for Security Policy (GCSP)

The Leadership in International Security Course (LISC)

UKR_Переклад


Шановні колеги!

Запрошуємо взяти участь у роботі міжнародної наукової конференції «Штучний інтелект: досягнення, виклики, ризики» 15-16 березня 2024 р.
МЕТА КОНФЕРЕНЦІЇ
Обговорення напрямів фундаментальних досліджень у сфері штучного інтелекту, об'єднання учених у розвитку досліджень, аналіз впливу сучасних розробок із застосуванням ШІ на трансформацію суспільних процесів, інформаційно-комунікаційних технологій в різних сферах діяльності. Реєстрація учасників до 14 березня 2024 р. (включно) за посиланням:

Участь: https://us02web.zoom.us/j/82893269565?pwd=RlUxYVNUV3p3eE1yMjRVaUdsMEZWQT09

Invitation March 15-16 en

Лист-запрошення 15-16 березня ua


Шановні колеги!

До участі у конференції запрошуються доктори та кандидати наук, науковці, фахівці різних профілів та напрямів, претенденти на наукові ступені, викладачі, аспіранти, магістранти, студенти.

VI Міжнародна науково-практична інтернет -  конференція

“SCIENCE AND SOCIETY: MODERN TRENDS IN A CHANGING WORLD”,

18-20.03.2024,

Відень, Австрія


Шановні колеги!

Ми раді запросити вас подати тези доповіді для презентації на прем'єрній Глобальній конференції INTERPOL з біозахисту, яка відбудеться в Ліоні з 2 по 4 липня 2024 року. У тезах буде представлено короткий виклад запропонованої теми, яка буде розглянута для презентації в INTERPOL на цьому заході. У 3-денній Глобальній конференції INTERPOL з біозахисту візьмуть участь представники правоохоронних органів та партнерських установ (таких як органи охорони здоров'я, цивільного захисту, митні органи тощо), експерти з біозахисту та науковці з різних регіонів та різних галузей знань, які обговорять питання біозахисту, що мають відношення до правоохоронної спільноти. Конференція стане міжнародним форумом для того, щоб:

- Сприяти діалогу між правоохоронними органами та іншими секторами, такими як охорона здоров'я, митниця, науковцями, політиками та відповідними регіональними/міжнародними організаціями з метою зміцнення біозахисту;
- Обговорити поточні та майбутні біологічні загрози, які можуть спричинити залучення правоохоронних органів;
- Висвітлити передовий досвід та виклики у сфері запобігання, готовності та реагування на біологічні інциденти, включаючи біотероризм;
- Визначити набір рекомендацій, заснованих на результатах кожної сесії, які підтримають зусилля правоохоронної спільноти щодо зміцнення зусилля правоохоронної спільноти щодо зміцнення біозахисту на глобальному рівні.

У разі виникнення запитань звертайтесь до ВМЗтаМР  <[email protected]>, контактна особа - начальник відділу  Гладирь Ірина Григорівна (099 908 6555)

Тези кожної презентації повинні не тільки відповідати конкретній темі сесії, але й, наскільки це можливо, зосереджуватися на конкретних цілях сесії. Розподіл сесій та їхні цілі можна знайти на наступних сторінках цього документу.

Важливі дати

Кінцевий термін подачі заявок: 08 березня 2024 року

 Abstract_Submission_Form

 Call for Abstract

Додаток 1 до контролю 3082

Додаток 2 до контролю 3082


Шановні колеги!

Пропонуємо до Вашої уваги можливість підвищення кваліфікації для науково-педагогічного складу та поглиблення знань для курсантів/студентів на освітній платформі HELP від Офісу Ради Європи (Освіта в галузі прав людини для юристів для України в тому числі під час війни)». HELP – головна освітня програма Ради Європи, яка спрямована на підвищення кваліфікації спеціалістів юридичних професій для ефективного застосування ними європейських стандартів у галузі прав людини, зокрема і під час війни. На платформі HELP Ради Європи розміщені інтерактивні та візуальні онлайн-курси, які охоплюють широкий спектр тем, пов'язаних з правами людини.

Вищезазначена платформа містить 33 курси, які перекладені українською мовою. Після завершення навчання учасник зможе отримати електронний сертифікат від Офісу Ради Європи, в якому буде зазначатися тема обраного курсу, а також кількість годин, яка передбачалась обраним курсом. Сертифікати, отримані учасниками, знайдуть своє відображення у щорічному рейтингу науково-педагогічних працівників КЛК ХНУВС, звітності щодо роботи наукових гуртків кафедр, звітності щодо міжнародної діяльності тощо. Ви можете ознайомитися з темами курсів, які доступні до вивчення українською мовою.

Крім того, у доданих файлах Ви знайдете каталог з особливостями реєстрації на платформі HELP та описом всіх курсів, а також буклет про  Проєкт Ради Європи «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни».

За інформацією про приєднання до платформи або у разі виникнення запитань звертайтесь до ВМЗтаМР  <[email protected]>, контактна особа - начальник відділу  Гладирь Ірина Григорівна (099 908 6555)   

 leaflet Sep 2023

 Курси на укр. мові (HELP)

 2304 CoE HELP extended catalogue of online courses_UKR SEPTEMBER 2023 20 09


VI Міжнародна науково-практична інтернет конференція “CURRENT CHALLENGES OF SCIENCE AND EDUCATION”

12-14 лютого 2024, Берлін, Німеччина

https://sci-conf.com.ua/vi-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-current-challenges-of-science-and-education-12-14-02-2024-berlin-nimechchina/


VI Міжнародна науково-практична конференція “GLOBAL SCIENCE: PROSPECTS AND INNOVATIONS”

1-3 лютого 2024, Ліверпуль, Великобританія

https://sci-conf.com.ua/vi-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-global-science-prospects-and-innovations-1-3-02-2024-liverpul-velikobritaniya/


Міжнародне стажування WSG 22.01-26.01.24

Шановні колеги! 

WSG University in Bydgoszcz (Польща) запрошує викладачів до участі у міжнародному онлайн-стажуванні. Тема: Міжнародні наукові та освітні проекти в польських та європейських закладах вищої освіти: практика, досвід, інновації 

 Програма стажування

 Реквізити для оплати

Дати: 22.01-26.01.24 (онлайн-зустрічі)+ до 04.02.24 індивідуальна робота 

Кількість годин: 180 (6 ECTS) 

Вартість: 175 євро. Реквізити для оплати додаються. 

Платформа: Microsoft Teams 

Мови стажування: польська (синхронний переклад), англійська, українська 

Документи: диплом+додаток з переліком охоплених питань (оригінали доставить Укрпошта). 

Контакт координатора: Ірина Гладирь +380999086555 ([email protected])

Програма додається. 

Лінк до реєстрації: https://forms.gle/ersWYTKGqGd9kioh9


МИ РАДІ ОГОЛОСИТИ ПРО ПІЗНАВАЛЬНУ ДИСКУСІЮ, ЯКУ ОРГАНІЗОВУЄ МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «UDONATION»! 

ТЕМА: «ІНТЕГРАЦІЯ МОЛОДІ В ПОЛІТИЧНІ ПРОЦЕСИ: ЗАОХОЧЕННЯ ПОЛІТИЧНОЇ АКТИВНОСТІ СЕРЕД МОЛОДІ».

У світі, де голоси молоді мають вирішальне значення для формування майбутнього, розуміння того, як інтегрувати молодь в політичні процеси, є більш важливим, ніж будь-коли. Але велике питання залишається: Як заохотити нашу молодь не просто бути обізнаними, але й брати активну участь у політиці? За підтримки Ukrainian-Danish Youth House.

Дата: 13.12.2023

Час: 17:30 - 19:30
Місце: м. Київ, Українсько-данський молодіжний дім, вул. Володимирська 5Б

Реєструйся зараз

Давайте надихати та надихатися! Твій голос має значення. 
Шановні колеги та колегині!
Від імені Американських Рад з міжнародної освіти засвідчуємо Вам свою повагу та хочемо поділитися можливістю для науково-педагогічних працівників. 
Американські Ради адмініструють нову програму "BridgeUSA Ukrainian Academic Fellows Program" ("BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів") та раді оголосити про відкриття анкети для участі в цій програмі.
"BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів" здійснюється за підтримки Офісу програм обміну приватного сектору Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США. BridgeUSA UAFP сприятиме розбудові взаємозв’язків між українськими та американськими викладачами та науковими працівниками з метою спільних досліджень, обміну педагогічним досвідом, розвитку навчальних курсів, а також публікування наукових праць. 
Довготерміновою ціллю проєкту “BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів” є допомога українським університетам у підготовці фахівців, критично необхідних для відбудови та відновлення країни, шляхом побудови міцної та продуктивної співпраці з інституціями вищої освіти США.
Програма передбачатиме візити для українських викладачів тривалістю 1 місяць  у приймаючі університети США. Викладачі та наукові працівники, що працюють в українських університетах у таких академічних галузях як сільськогосподарські технології, вирішення конфліктів та досліджень миру, інженерія, інформаційні технології, ментальне здоров’я, педагогіка, та містобудуваннязможуть взяти участь у програмі.
Детальнішу інформацію про програму, умови участі, критерії відбору, а також анкету та новини програми можна знайти на сайті Американських Рад: https://americancouncils.org.ua/programs/bridgeusa-uafp/ та на сторінках програми у соціальних мережах:
Посилання на анкету для участі у конкурсі:  

https://ais.americancouncils.org/BridgeUSAUAFP

Будемо вдячні, якщо поширите інформацію про програму "BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів" серед науково-педагогічних працівників Ваших установ, яким була б цікава участь у програмі. 
Щиро сподіваємося на подальшу співпрацю. 
У разі запитань можна написати нам на скриньку програми uafp@americancouncils.org, або зателефонувати за номером +38 (044) 289 39 52.

Стипендіальна програма молодіжної організації GFPS-Polska для студентів чи докторантів із українських чи польських університетів.

Ти студент польського чи українського ВУЗу і небайдужий/а до проблем громадського суспільства? Тоді не пропусти можливості подати заявку на отримання семестрової стипендії від GFPS-Polska.

Ця стипендіальна програма пропонує:

  • місячну стипендію у розмірі 2250 злотих;
  • можливість навчатися семестр в одному з університетів в Польщі за вибором та підтримку під час вступної кампанії;
  • постійну допомогу від активної місцевої групи GFPS;
  • безкоштовну участь у двох наукових та культурних семінарах (на початку та в кінці семестру).

Хто може подавати заявки на конкурсний відбір?

Перед усім студенти, які: 

  • мають українське громадянство;
  • протягом періоду відбору та перебування в Польщі являються студентами, або ж докторантами одного з українських або польських університетів і чий вік не більше, ніж 26 (якщо студенти) та 30 (якщо докторанти) років; 
  • мають сертифікат, який засвідчує рівень знань польської мови;
  • не байдужі до громадського суспільства та цікавляться європейською ідеєю. 

Ця стипендія зорієнтована, перед усім, на студентів, які вирізняються високими успіхами в навчанні, особливими інтересами, багатообіцяючою науковою проектною ідеєю та дослідницьким запалом. Від кандидатів ми очікуємо хороші усні та писемні навички у володінні польської мови, котрі під час перебування в Польщі уможливлять вільну комунікацію та готовність активно залучатися в академічному, культурному та суспільному житті. Особливо ми вітаємо учасників, задіяних в суспільному секторі (участь у громадських ініціативах та діяльність у недержавних установах) та з високими академічними досягненнями (участь у конференціях та наукових колах).

Місце навчання Польща

Під час подачі заявок на отримання стипендії від:

  • кандидатів з українських ВУЗів вимагається зазначити у анкеті 3 університетські міста, в яких вони хотіли б навчатися, так як ми теж будемо зважати на преференції стипендіатів. Хоча не всі побажання можуть бути виконані. Це, звісно, залежить від активності місцевої групи GFPS та можливості співпраці з університетом
  • кандидатів з польських університетів вимагається зазначити в анкеті університет, у якому вже особа навчається

Умови за посиланням: https://www.gfps.pl/info-ua/

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Шановні колеги!

Запрошуємо до подачі статей,які будуть опубліковані IGI Global.

 Я вірю, що цей електронний лист знайшов вас. Я зв’язуюсь з вами на основі вашого досвіду у вашій області. Наразі я в процесі редагування прикладних програм синтетичних високовимірних даних, які будуть опубліковані IGI Global (www.igi-global.com), випуск яких запланований на 2024 рік. Щоб підвищити загальну якість цієї важливої публікації, я в процес організації редакційної консультативної ради для цього важливого посилання, і, ґрунтуючись на ваших вражаючих дослідженнях, хочу запросити вас приєднатися до цієї радиЯк член ради ви отримаєте 35% знижку, якщо захочете придбати примірник цієї публікації. Статті слід надсилати безпосередньо професору Самбіту Кумару Мішрі на електронну адресу [email protected]

Вас, як члена ради, попросять допомогти нам у цьому процесі, розглянувши пропозиції, провівши рецензії на ті рукописи, для яких мені потрібен рецензент, і допоможете мені у випадках, коли існують суперечливі рецензії.

Будь ласка, майте на увазі, що ми також організуємо процес подвійного сліпого рецензування між авторами, щоб оцінити подання для цієї книги.

Якщо це запрошення вам подобається та не суперечить вашим поточним професійним і дослідницьким інтересам, будь ласка, повідомте мене не пізніше 31 жовтня 2023 року. Будь ласка, дайте мені знати, якщо у вас виникнуть запитання.Я з нетерпінням чекаю відповідь від вас найближчим часом!

Перегляньте веб-сторінку тут:

https://www.igi-global.com/publish/call-for-papers/call-details/6859

Якщо вам у будь-який час знадобиться внести до нього будь-які зміни, ви можете відредагувати його в системі eEditorial Discovery тут

https://www.igi-global.com/submission/call-for-chapters/?projectid=b9451544-34fc-420c-b619-eab6aee62a0d

Будь ласка, зверніть увагу, що терміни можуть бути скориговані лише глобальною командою IGI. 

Dear Colleagues,

I trust this e-mail finds you well. I am contacting you based on your expertise in your area. Currently, I am in the process of editing Aplications of Synthetic High Dimensional Datato be published by IGI Global (www.igi-global.com) scheduled for release in 2024. In order to strengthen the overall quality of this important publication, I am in the process of organizing an Editorial Advisory Board for this valuable reference and, based on your impressive research records, I would like to invite you to join this Board. As a member of the Board, you will receive a 35% discount should you wish to purchase a copy of this publication. Articles should be directly sent to Prof. Sambit Kumar Mishra under the email address [email protected]  

 As a member of the Board, you would be asked to assist us with the process by reviewing proposals, conducting reviews of those manuscripts for which I need a reviewer, and assisting me with submission cases where conflicting reviews exist. Please keep in mind that we also will be arranging for a double-blind review process between authors to evaluate the submissions for this book.

 In addition to supporting the review process, you would also be asked to write testimonial statements in support of this book. I would also welcome any suggestions you might have regarding appropriate organizations or publications that may be interested in reviewing the completed publication.

 

If this invitation is agreeable to you and does not conflict with your current professional and research interests, please let me know by no later than 31st of October 2023. Please let me know if you have any questions regarding this matter. I look forward to hearing from you soon!

 Please view the webpage here:
https://www.igi-global.com/publish/call-for-papers/call-details/6859

Should you need to make any adjustments to it at any time, you may edit it in the eEditorial Discovery system here

 https://www.igi-global.com/submission/call-for-chapters/?projectid=b9451544-34fc-420c-b619-eab6aee62a0d.

Please note that deadlines, however, can only be adjusted by the IGI Global Team.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Представництво ЄС в України оголошує набір на навчання в Онлайн школі EU Study Days-2023.
Хто може взяти участь:· учні середніх шкіл, ліцеїв, гімназій (9-11 класи);· студенти останніх курсів бакалаврату та магістратури українських ЗВО денної форми навчання, аспіранти будь-якої форми навчання. Вік - до 25 років.Кінцева дата подачі заявок: 23:00, 29 серпня 2023.Навчання відбуватиметься з 7 вересня до 15 жовтня 2023.Учасників чекають:· 10 навчальних модулів, які дозволять поглибити знання про історію ЄС, його інституції, цінності, політики, європейську інтеграцію України тощо.· Можливість реалізувати мініпроєкт.· Сертифікат про проходження програми.· Можливість взяти участь у Зимовій офлайн школі.Як стати учасником?1. Заповнити заявки:- Заявки для школярів- Заявки для студентів та аспірантів2. Пройти онлайн-тестування.До участі у відборі допускаються лише особи, які не брали участі у програмах EU Study Days попередніх років
_________________________________________________________________________________________________________________________
Центр інноваційних освітніх технологій та Кафедра педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти  Національного університету "Львівська політехніка" запрошує педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів освіти взяти участь у І Міжнародній науково-практичній конференції "Відкрита освіта: технології, середовища, інструменти" 17-18 травня 2023 року. Участь безкоштовна. Автори тез отримають електронний сертифікат учасника. Детальна інформація ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Міжнародна мультидисциплінарна наукова інтернет-конференція з соціальних і гуманітарних дисциплін.

Прийом матеріалів до 25.05.2023 друкований та електронний збірник [ISSN] + сертифікат

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Шановні науковці, молоді вчені, аспіранти, здобувачі, студенти!

Запрошуємо Вас до участі в черговому випуску Міжнародної наукової інтернет-конференції на тему: "Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення" (випуск 77) 9-10 травня 2023 р.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Шановні колеги!

Організаційний комітет Міжнародної наукової інтернет-конференції інформує Вас, що за сприянням та при активній участі Громадської організації "Наукова спільнота" та Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarcza w Przeworsku (м.Переворськ, Польща) 11-12 травня 2023 р. буде проводитись міжнародна наукова інтернет-конференція на тему: "Актуальні дослідження правової та історичної науки (Випуск 50) "

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Запрошення

Ініціативна група вчених за сприянням та при активній участі Громадської організації "Наукова спільнота" та Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarcza w Przeworsku (м. Переворськ, Польща) проводить Міжнародну мультидисциплінарну наукову інтернет-конференцію на тему: "Світ наукових досліджень. Випуск 19 ", яка відбудеться 23-24 травня 2023 року (роботи учасників приймаються до 23 травня включно).

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Дорогі друзі!

У четвер, 27 квітня 2023 року, о 18:00, Програма академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні запрошує всіх зацікавлених на онлайн-презентацію Fulbright Graduate Student Program.

Fulbright Graduate Student Program: Навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів та випускники ЗВО. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Документи можна подати до 16 травня 2023 року включно.

На зустрічі ви дізнаєтеся:
• про можливості, які надає Програма;
• умови участі в конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій;
• особливості заповнення анкети та вимоги до подання матеріалів.

Ви також зможете поставити запитання координаторам програми щодо підготовки конкурсного пакету документів.

Реєстрація https://bit.ly/41cRZuH

Після реєстрації Ви отримаєте електронний лист із підтвердженням, що містить інформацію для приєднання до зустрічі.

Будемо вдячні за поширення інформації про цю можливість серед потенційно зацікавленої аудиторії.

Якщо виникають запитання звертайтесь у ВМЗтаМР 22 каб
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Міжнародне онлайн-стажування для викладачів в WSG University в Бидгощі (Польща)

Тема: Європейська та польська системи вищої освіти: практика, досвід, інноваційні методи навчання (дистанційний онлайн-курс 1 тиждень плюс індивідуальна робота)

International Staff Training Week

Тема 1 Програма стажування

Тема 2 Програма стажування

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Щодо заходів НАТО з розбудови доброчесності у квітні-травні ц.р.

Інформуємо, що в рамках програми НАТО з розбудови доброчесності (ВІ) у квітні та травні ц.р. заплановано проведення двох взаємопов’язаних заходів з удосконалення вимог до навчальних дисциплін з протидії корупції.

13 квітня ц.р.: семінар НАТО з ВІ (в режимі онлайн). Метою заходу є перегляд та оновлення положень документу НАТО від 16 грудня 2022 року No ACT/JFD/ETPP/TT-6497/SER:NU 2022 “Discipline alignment plan for the Building Integrity discipline”.

Мова заходу – англійська, українська.

Сторона НАТО забезпечує синхронний переклад під час заходу. Просимо терміново до 12:00 надати інформацію, щодо бажаючих прийняти участь в онлайн-заході на електронну адресу: [email protected]

З повагою, Відділ міжнародних зв`язків та міжвузівської роботи КЛК ХНУВС

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Міжнародна художня виставка для молоді (Польща)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Чемпіонат Світу з Науки в Дубаї

Шановні колеги!

The Internationa) Historical Biographical Institute (Dubai - New York - Rome - Burgas - Jerusalem - Beijing) запрошує керівників закладів освіти і науки, наукових та науково-педагогічних працівників взяти участь у І Чемпіонаті Світу з Науки у Дубаї. Він фінансуються за рахунок міжнародного гранту в еквіваленті EHR 1 200 000, наданого ШВІ за фінансової підтримки ОЛЬ, Італії, Болгарії, СІ ПА, Ізраїлю та Китаю, а також залучення благодійних внесків.

Ви подасте свої наукові статті з будь-яких наукових напрямків за відповідною формою в одиночному або командному заліку (декілька співавторів) англійською, українською, російською, польською, іспанською, німецькою або турецькою мовами. Міжнародна експертна суддівська комісія з авторитетних вчених оцінить їх по бальній системі та визначить переможців , відповідно до галузей наук

Ознайомитись з подробицями можна за посиланням
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Шановні колеги!

Надійшла пропозиція від Чеського технічного Університету в Празі (Czech Technical University in Prague) в рамках Вишеградської стипендіальної програми!

Факультет електротехніки CTU в Празі запрошує на зимовий семестр або на весь навчальний рік 2023/2024! Вишеградські стипендії підтримують студентів магістратури та післямагістерських програм (докторів філософії), а також молодих дослідників і викладачів з Албанії, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Боснії та Герцеговини, Грузії, Косово, Молдови, Чорногорії, Північної Македонії, Сербії та України з усіх дисциплін протягом чотирьох семестрів у більш ніж 190 вищих навчальних закладах Центральної та Східної Європи, включаючи CTU у Празі. Сума підтримки з цього року становить 3000 євро за семестр, цього достатньо, щоб покрити всі витрати на навчання та проживання в Празі (ми не стягуємо плату за навчання з абітурієнтів з університетів-партнерів). Більше інформації про Вишеградську стипендіальну програму ви можете знайти на веб-сайті Міжнародного Вишеградського фонду (website).

Умови програми, а також наша пропозиція дуже прості:

  • Post-Master (Ph.D.) Студенти магістратури (Ph.D.), а також молоді дослідники та викладачі можуть брати участь у будь-якому дослідницькому проекті, який зараз виконується на нашому факультеті, або вони також можуть запропонувати власну тему (наукові інтереси та публікації наших професорів та вчених). можна перевірити в Базі даних наукових результатів V3S);
  • Master students Магістри можуть відвідувати лекції та практичні заняття, поєднувати курси та дослідницький проект, виконувати лише проект або писати дипломну роботу.

Усі студенти також можуть безкоштовно відвідувати (базовий) курс чеської мови на нашому факультеті мов. 

Якщо виникають запитання звертайтесь у ВМЗ та МР 208 каб.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Шановні Колеги,

Представництво Університету економіки WSG (Бидгощ, Польща)  в Україні запрошує науково-педагогічних працівників та всіх бажаючих до навчання на курсах вивчення польської мови від WSG . 

Навчання розпочнеться з 13 березня. 

Анкета для реєстрації знаходиться у відділі міжнародних зв'язків та міжвузівської роботи (кабінет 208).

Програма передбачає:

  • комплексне вивчення мови: читання, граматика, правопис, лексика, комунікації та розмовна практика.
  • 140 академічних годин на рівні від А1 до В2,
  • викладають досвідчені та сертифіковані викладачі,
  • є можливість проведення  як on-line (Microsoft Teams), так і аудиторних занять.
  • у вартість входить сертифікація від Університету Економіки в Бидгощі (Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy) та сертифікат.

 Сертифікат В2 польської комісії визнається МОН України та задовольняє критерій Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам (Розділ ІІ, п. 1, п. 2, п. 3, п. 4, п. 5), а саме: сертифікат відповідно до Загальноєвропейської рекомендації з мовної освіти (на рівні не нижче В2) з мов країн Європейського Союзу.

Загальна вартість програми 140 годин + сертифікат та сертифікація = 9600 грн з можливістю щомісячної оплати протягом тривалості даного курсу - 960 грн на місяць. 

Додаткова інформація за телефоном: +380999086555 начальник відділу міжнародних зв'язків та міжвузівської роботи Гладирь Ірина Григорівна.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Розпочато набір на стипендії Banach NAWA

Програма Banach NAWA є спільною ініціативою Міністерства закордонних справ та Національного агентства академічних обмінів Польщі, яка підтримує соціально-економічний розвиток країн, що  розвиваються, шляхом підвищення рівня знань та освіти їхніх громадян.

Вирівнювання рівня освіти громадян із різних регіонів світу – це дія, яка є не лише результатом соціальної відповідальності наукової спільноти, але, насамперед, підтримкою перспективних молодих вчених. Це інвестиція в спільне майбутнє – так говорить про програму генеральний директор NAWA доктор Давід Костецький.

З 28 лютого до 31 березня 2023 року можна подавати заявки за стипендіальною програмою для навчання другого ступеня польською або англійською мовами в університетах Польщі під керівництвом Міністра освіти і науки.

Реалізація освіти за програмою має розпочатися в 2023/2024 навчальному році з проходження підготовчого курсу перед навчанням або навчання другого ступеня. 

Громадяни наступних країн можуть подати заявку на отримання стипендії Banach NAWA: Албанія, Ангола, Аргентина, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Чорногорія, Ефіопія, Філіппіни, Грузія, Індія, Індонезія, Ірак, Іран, Йорданія, Казахстан , Кенія, Колумбія, Косово, Ліван, Північна Македонія, Мексика, Молдова, Нігерія, Палестина, Перу, Південна Африка, Сенегал, Сербія, Танзанія, Туніс, Україна, Узбекистан, В'єтнам.

Стипендіальна програма є спільною ініціативою Міністерства закордонних справ та Польського національного агентства академічних обмінів, яка реалізується в рамках польської програми допомоги розвитку.

 Кінцевий термін подачі заявок:

Збір пропозицій триває до 31 березня 2023 року о 15:00 (Варшава)

Детальну інформацію можна знайти ТУТ 

 подайте заявку!

Будь ласка, надсилайте будь-які запитання щодо програми на:  [email protected]

https://nawa.gov.pl/nawa/aktualnosci/ruszyl-nabor-na-stypendia-banach-nawa